Stichting Dementie Hulpmiddelen ยป Hoe ga ik om met Dementie?

Val detectie
Een val kan grote gevolgen hebben. Een drukknop bij de hand kan uitkomst bieden om hulp in te roepen. Voor dementerende is zelf hulp roepen niet vanzelfsprekend, daarom zijn er systemen die automatisch een val detecteren en een alarm maakt.

Dwaaldetectie met de Zorgriem
Een van de gevolgen van Dementie is dat de dementerende de weg wel eens kwijt kan raken. Met de Zorgriem kan men zoveel mogelijk zelfstandig naar buiten gaan. De zorgriem dienstverlening resulteert in rust voor de mantelzorger en een zoveel mogelijk zelfstandige dementerende.

Dementie klok, agenda en dagboek
Een van de gevolgen van dementie is dat de dementerende de dag en nacht ritme verschuift. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld een dementieklok of een digitale dementie agenda krijgt de dementerende ondersteuning voor de dagritme.