Stichting Dementie Hulpmiddelen » Vragen» Financieel haalbaar!!!
Financieel haalbaar!!!

Hulpmiddelen kunnen worden gehuurd en gekocht maar wie kan mij helpen bij de betaling hiervan. De WMO en donatie aan de stichting kunnen een stevige tegemoetkoming zijn.

Vanuit de WMO zijn er afhankelijk van uw gemeente mogelijkheden om het vergoed te krijgen. Informeer bij uw gemeente of zij vanuit de WMO ook de hulpmiddel kunnen vergoeden. Gebruikers hebben aangegeven dat diverse gemeenten zoals Elburg, Middelburg, Leeuwarden, Heerenveen en Huizen(NH) al zijn voorgegaan. Het wordt echter niet structureel vergoed  en elke aanvraag kan individueel worden behandeld.

Laat het ons weten indien uw hulpmiddel wordt vergoed vanuit uw gemeente en/of verzekeraar zodat ook overige gebruikers hier voordeel mee kunnen behalen.

Afhankelijk van de donatie en eventuele subsidies zal de stichting een verhuur model opzetten om hulpmiddelen te hergebruiken, dit betreft dan met name veel gebruikte hulpmiddelen. Hulpmiddelen die niet veel gebruikt worden kunnen ook worden aangevraagd en zal naar meest passende oplossing.