Stichting Dementie Hulpmiddelen » Vragen» Dwaaldetectie met de Zorgriem
Dwaaldetectie met de Zorgriem

Een van de gevolgen van Dementie is dat de dementerende de weg wel eens kwijt kan raken. Met de Zorgriem kan men zoveel mogelijk zelfstandig naar buiten gaan. De zorgriem dienstverlening resulteert in rust voor de mantelzorger en een zoveel mogelijk zelfstandige dementerende.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat zonlicht, beweging en buitenlucht de symptonen van dementie vertraagd. Het zorgriem concept ondersteund deze lifestyle.

De Zorgriem is een klein apparaatje die een persoon bij zich heeft. Het is voorzien van een GPS zender die getraceerd en gelokaliseerd kan worden. Met uw gebruikersnaam en wachtwoord kunt u met uw eigen computer, notebook, telefoon en/of alarmcentrale wanneer u wilt de persoon terugvinden.

Het wordt veel gebruikt door mantelzorgers en zorgverleners in situaties met dwaalcliënten zoals Alzheimer en overige vormen van dementie. Daarnaast kunt u denken aan kinderen, senioren en overige beveiligingssituaties.

U weet direct waar de persoon zich bevind zodat de doorlooptijd van hulpopvolging zoveel mogelijk wordt bekort in het geval van een calamiteit.