Stichting Dementie Hulpmiddelen » Vragen» fases van dementie en de hulpmiddelen
fases van dementie en de hulpmiddelen

De eerste verschijnselen van dementie verschillen per persoon en per ziekte. Meestal kaart de partner of familielid het zogenaamde 'niet pluis gevoel' aan. Aanleiding zijn vaak subtiele maar terugkerende geheugenklachten, gedragsproblemen en veranderingen in karakter. Hulpmiddelen kunnen de gevolgen van dementie verzachten en structuur brengen in de dagelijkse leven.

Geen enkel persoon is gelijk. Het is dan ook aan u als mantelzorger om aan te geven waar u tegen aanloopt. De stichting zal u dan adviseren en indien nodig de hulpmiddelen beschikbaar stellen. Aarzel niet om contact op te nemen.