Stichting Dementie Hulpmiddelen » Vragen» Langer thuis blijven wonen
Langer thuis blijven wonen

De stichting selecteert en test de hulpmiddelen op inzetbaarheid en bruikbaarheid, indien mogelijk worden de hulpmiddelen zoveelmogelijk hergebruikt door bijvoorbeeld een verhuurmodel.

Elke fase van de dementieziekte heeft behoefte aan specifieke hulpmiddelen. Door kennis en ervaring van de partners van de stichting en u als mantelzorgers worden de juiste hulpmiddelen geselecteerd en ingezet om de kwaliteit van leven voor de dementerende en hun mantelzorgers zo hoog mogelijk te houden.

Hulpmiddelen zoals een GPS zender, bijvoorbeeld de zorgriem kunnen de dementeren zolang mogelijk zelfstandig naar buiten en ontvangt zo de nodige lichaamsbeweging, zonlicht en frisse lucht wat allemaal de symptonen van dementie vertraagd.

Casemanager
In veel regio's zijn casemanagers beschikbaar die u praktisch kunnen begeleiden om zo langer thuis te blijven wonen.